NECESSITES...

  Instal·la't el DigiCamControl
Instal·la't el Windows Movie Maker
 
- El guió literari, el guió tècnic i el guió il·lustrat (STORYBOARD), ens serviran de guia per realitzar una història, previtzualitzar i seguir l'estructura de l'animació.
- Una càmera digital, un mòbil o una tableta et permetran enregistrar els fotogrames. Qualsevol càmera digital reflex ja inclou el sistema LIVE WIEW (visió directa al sofware).
Els mòbils o les tabletes et permetran treballar directament amb les apps (amb l'avantatge del paper cebeta).
També pots fer servir una càmera digital compacta o web cam.
Recorda que amb la càmera has de treballar amb els ajustos manuals i fixant l'enfocament per a que aquest no canvie durant l'animació.
- Els trípodes (de taula o de peu) són necessaris par mantenir la càmera fixa. La càmera rostrum és una eina que ens permet realitzar les fotografies en posició zenital.
- Per a treballar visualitzant a l'ordinador els fotogrames al temps que els realitzes, et propose DigiCamControl, és un sortware de captura totalment gratuït i incorpora la funció Live View.
Hi ha softwares econòmics com Stop Motion Pro o iStopMotion i per suposat els més professionals, com el Dragon Frame.
- Cal tenir en compte ASPECTES TÈCNICS, com ara, la resolució de les imatges, aquesta és la grandària de la imatge digital i ve mesurada en PIXELS, i cal indicar-ho al software, de manera que, 640x480 és considerada com la resolució mínima de les càmeres, 1280x720 és HD (alta definició i 1920x1080 és full HD (alta definició plena).
També cal escollir l'aspecte de la imatge amb la relació que fa l'alçada i l'amplada, 16:9 és la coneguda pantalla plana.
. Per últim, els fotogrames o fps (frames per segon)determinaran la continuïtat i ritme de l'animació. A les pel·lícules professionals s'utilitzen 24 fps, però amb 12 fps l'animació stop motion té un bon ritme narratiu (els softwares de captura incloent la "toma en doses", capta així dues fotografies assegurant 24 fps).
- La il·luminació artificial sol ser la més utilitzada. cal tenir molt en compte la direcció de la llum i ens podem ajudar de reflectors o filtres per millorar els efectes.
amb la il·luminació artificial cal tenir molt en compte el balanç de blancs (white balance) i ajustar els colors amb el blanc referent.
- El personatge del nostre Stop Motion pot ser un ninotet de plastilina, un LEGO, un retall de paper, o qualsevol objecte de la vida quotidiana, al qual desitgem donar-li vida per fer que ens explique alguna cosa.
- Els SETS són els escenaris o platós d'animació, poden ser molt senzills o més complicats, depenent en gran mesura de la història que volem contar.
- Els PROPS són els elements d'atrezzo o utillatge. Realitzats amb paper, plastilina o altres materials poden estar fixos o mòbils, en cas de ser utilitzats pels personatges.
- Les ferramentes poden ser molt variades i, necessàries per a realitzar els escenaris, utillatges i, fins i tot, per a moure els personatges. 
- Després de realitzar els fotogrames cal editar-los, posar la durada de temps adequada i afegir els efectes de so, música, títols, crèdits...
Podem treballar amb el MOVIE MAKER (Windows), iMovie i stop Motion Studio (Mac) o Linux Stopmotion (Linux). 

https://www.thinglink.com/scene/698187749169037312

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada